3 vochtproblemen, 3 oplossingen


Vochtproblemen in huis zijn voor velen een nachtmerrie. Hieronder bespreken we 3 veel voorkomende vochtproblemen met een oplossing voor elk van deze situaties.

1. Vocht in je kelder!

Zijdelingse druk zorgt er soms voor dat muren die langs de buitenkant in aanraking staan met aarde doordrenkt worden met water. Dit leidt tot natte muren en waterinfiltratie. Geurhinder, schade aan de opgeslagen materialen, een te hoge luchtvochtigheid, waardeverlies van je woning, ruimtes die niet benut kunnen worden … Het zijn maar enkele van de vervelende gevolgen hiervan.


Je behandelt daarom je ondergrondse muren best met een waterafstotend product. Dit blijkt in de praktijk vaak maatwerk, waarbij een specialist van Murprotec je kan helpen. Hij pakt het probleem graag samen met jou aan!


2. Zwammen in huis

Een ander bekend fenomeen is zwamvorming in huis. De huiszwam groeit zeer snel (tot 12 cm per week) en voedt zich met houtvezels. Hij is dus als het ware een echte plaag voor houtwerk zoals trappen, plinten, planken, plafonds, scheidingswanden en andere houten bekledingen en constructies.


Zwammen zijn bovendien zeer sterk en banen zich moeiteloos een weg doorheen metselwerk. Ze brengen je huis ernstige schade toe. Voorkomen is beter dus dan genezen. Verlucht daarom voldoende en investeer in een ventilatiesysteem.


Heb je al te maken met zwammen? Contacteer dan een vochtprofessional, zoals deze van Murprotec voor een grondige analyse en advies op maat.

3. Vochtplekken op je muren

Onvoldoende ventilatie, gebrekkige isolatie of een fout in de constructie van je huis, zijn slechts enkele van de oorzaken die vochtplekken als gevolg kunnen hebben. Daarnaast kunnen ze te wijten zijn aan regendoorslag, waterinfiltratie in je kelder of opstijgend vocht.


Gevolg? Vochtplekken op je plafonds en je binnen- en buitenmuren. Dit lijkt relatief onschuldig, maar brengt tal van ongemakken met zich mee. Zoals het loskomen van je bepleistering, onaangename en schadelijke geuren en de ontwikkeling van schimmels.


Ook hier is voldoende ventileren essentieel. Daarnaast zijn een correcte isolatie en het gebruik van duurzame materialen uiterst belangrijk. Schakel in geval van twijfel een specialist in. De gevolgen van vochtplekken zijn niet te onderschatten en worden best zo snel mogelijk verholpen.

Maak een afspraak met Murprotec op BATIBOUW 2019 


Paleis 5 / Stand 114