Zo maak je de perfecte ovengerechten !

Tijdens BATIBOUW 2019 zal Miele een revolutionaire kookmethode demonstreren. Hoezo? De nieuwe Dialog Oven ‘communiceert’ met jou en je ingrediënten. Daardoor kan de oven het garingsproces aanpassen per ingrediënt. Hoe dat precies in zijn werk gaat, lees je in wat volgt.

Langs de buitenkant is de Dialog Oven niet te onderscheiden van een traditionele oven, maar in de Dialog Oven zit een technologie die een revolutionaire manier van koken, bakken en garen aankondigt. Een voorbeeld dat het publiek steevast versteld laat staan tijdens presentaties? Een rauwe visfilet wordt IN een blok ijs in de Dialog Oven geplaatst. Na het garen is de vis perfect gaar, terwijl het ijs nog steeds is bevroren ... Al even indrukwekkend is de lamsbout op een bedje van rode paprika's en groene asperges. Nog wat aardappelen erbij en de schotel kan de Dialog Oven in. Na zo'n 45 minuten komt het lamsvlees gelijkmatig gegaard en heerlijk sappig uit de oven. De groenten zijn mooi al dente en de aardappelen lekker zacht, zonder dat de schaal uit de oven is geweest of er extra ingrediënten werden toegevoegd. Onmogelijk in een gewone oven, toch?

Allemaal dankzij
M Chef-Technologie

De brede waaier aan toepassingen en de kwaliteit van de eindresultaten zijn te danken aan de unieke M Chef-technologie van Miele. Bij die technologie gaan er elektromagnetische golven door het voedsel, waardoor hitte ontstaat en het voedsel kan garen. De Dialog Oven is uitgerust met een modulaire unit die elektromagnetische golven in een specifiek frequentiespectrum uitzendt en via twee uiterst krachtige sensoren verspreidt in de oven. Omdat de moleculen in levensmiddelen steeds weer anders zijn gerangschikt en die rangschikking in de loop van het garingsproces ook nog eens verandert, worden de frequenties aangepast. Op basis van de hoeveelheid energie die het voedsel absorbeert, sturen de sensoren op hun beurt feedback terug naar de Dialog Oven.

Het geheim van dat goudbruine korstje

Nog een groot voordeel van M Chef is dat voedsel 'volumetrisch' wordt bereid. Zo wordt een vleesfilet gelijkmatig bereid van de randen tot in de kern. In een conventionele oven is dat veel moeilijker, aangezien warmte altijd van buiten naar binnen gaat, waardoor de kern vaak klaar is terwijl de randen overgaar zijn. Aangezien elektromagnetische golven voor een garing zonder bruinen zorgt, kan je bijvoorbeeld brood zonder korst bakken. Voor een klassiek brood mét korst en de geroosterde aroma's van gebruind vlees combineert de oven de M Chef-technologie.

Andere troeven van deze Dialog Oven?

- De gebruiksvriendelijk M Touch-display.

- De zelfreinigende pyrolysefunctie.

- Nieuw vanaf 2019: BrilliantLight, wat voor elegante en gelijkmatige verlichting op alle niveaus van de oven zorgt.

Tip van onze BatiExpert:

“De connectiviteit van de Dialog Oven belooft bergen inspiratie en extra kookplezier. De receptenfunctie in de Miele@mobile-app vormt daarbij een ideaal uitgangspunt, aangezien er tal van automatische programma's in zitten die speciaal voor dit nieuwe product werden ontwikkeld. De app bevat niet alleen videorecepten en winkellijstjes, maar ook de mogelijkheid om de parameters van een recept rechtstreeks door te sturen naar je oven.”

Ik wil meer weten over Miele